Teo

Teo

Theodor je bil namenjen v klavnico, naložen na tovornjaku še z drugimi pujsi.?? Theo je skočil s kamijona in si poškodoval nogo, zaradi katere še vedno šepa. Iz manjšega pujsa je zrasel v pravega lepotca in pridobil je tudi na veliko teži. ?? Zaradi prevelike teže je tudi na dieti, ker bi se mu drugače sesedle noge, kar je žal pogosto pri rejnih pujsih, saj so genetsko že tako degenerirane, da kosti pogosto ne zdržijo odraslo težo. Večina rejnih pujsov konča še pred 1 letom starosti v klavnici. ? Rejni pujsi rastejo do petega leta njihove starosti in pridobivajo na teži. Teo zelo rad veselo raziskuje in rije po vrtu še z drugimi pujski.???? Teo ima rad čohanje, seveda, ko leže k počitku, ko pa je čas za malico in kosilo, pa je bolje, da ga ne motimo, saj zna kar glasno godrnjati. ?

Farmski pujs, najden ob cesti, star nekaj mesecev, prinešeno k nam poleti 2016. Verjetno je padel z neke vrste vozila ali transporta. V bistvu je dobesedno srečni pujs, da je bil najden in še bolj srečen, da so ga pripeljali k nam, ne v zakol. Je neverjetno dobrosrčen, radoveden, ljubek in zelo miren, podobno kot luštkan pes. Je farmski pujs, vzrejen za hitro rast in pridobivanje teže. Že sedaj na zdravi in naravni hrani tehta skoraj 200kg, in še bo rastel. odkar je prišel julija lani (2016) je svojo velikost je vsaj podvojil, (kot lahko vidite iz fotografij!). Je tudi zelo močen, s svojim rilcom lahko dvigne nogo od odrasle osebe, in človeka celo odnese če se tako odloči!

Glede njegovega precej nenavadnega imena, menimo, da je način, kako se nosi precej fin, malo kot kralji, zato smo se odločili za precej fino izbiro Teodor. Zanimivo je, da njegova ušesa ne rastejo v skladu s telesom. Ko je bil mlajši so se zdela nesorazmerno velika … tudi zdaj jih ne bi mogli opisati kot “majhna”! Od tod torej “Dumbo”. Za nas je postal Teo, in s svojo prijazno osebnostjo in humornnem kruljenjem, mahajočim repom in drgnjenjem glavo v prošnji za božanje, smo tako srečni, da ga imamo tukaj. Zjutraj nam pričara nasmeh na obraz.

__________________________________________________________________

Found on the side of the road, a few months old, and brought to us in summer 2016. The best guess we can give is that he fell off some kind of vehicle or transport. In fact he’s a lucky pig to have been found and even luckier to have been brought to us, not to slaughter!  He is incredibly good-natured; curious, cuddly and very peaceful, much like a loveable dog. He is a meat-rearing pig, bred to grow and put on weight quickly. Already now on a healthy, natural feed, he weighs nearly 200kg, and will still grow. He has just about doubled in size since he arrived in July last year (you can see from the photos!). He’s also incredibly strong; with his snout he can lift up a leg of a grown up, and even carry you away if he decides to!

As for his fairly unusual name, we think that the way he carries himself is quite sophisticated, a little bit like royalty, hence the rather refined choice of Teodor. Interestingly his ears don’t grow in proportion to his body and when he was younger they seemed disproportionately large… you wouldn’t describe them as ‘tiny’ now either! So that’s where ‘Dumbo’ comes from. He has become Teo to us, and with his winning friendly personality and humorous grunting, tail wagging, and head-rubbing to ask for some cuddles, we are so happy to have him here to bring a smile to our faces in the mornings.

Even though he is the biggest of the pigs he is the nicest and gentlest, shiest and cuddliest of them all. He enjoys mud baths, sunbathing, spending time with his best buddy Speedy (the smallest of the pigs) and sleeping all day.

Teo was on a truck on his way to the the slaughter house and decided he wanted to live. He jumped of it and landed on the road where a good samaritan picked him up and brought him to us. From the jump he has difficulty walking which cannot be fixed.Sponsor Teo

Deli z drugimi

Share on facebook
Share on email
sl_SI
en_GB sl_SI