Roki

Roki

Roki-pes je prišel k nam že leta 2010, v starosti komaj 3 mesecev. Prišel je iz kraja, kjer je bila njegova mama ves čas privezana in njeni mladiči (vključno z njim) so bili zaklenjeni v kletki blizu njej, čeprav so ga, ko smo ga prišli iskati, prineseli iz kleti hiše! To je seveda zelo stresen način, da odrasteš! Je križanec med nemškim in slovenskim  ovčarjem in precej velik in še bolj kosmat, ampak v resnici je velik otrok, ki se rad crklja. Njegov gost, puhast kožuh je kot nalašč za mrzlo in snežno vreme. Tako lepo ga je opazovati, kako skače, se igra in valja v tem belem prahu!  Včasih mu seveda bolj paše da se udobno namesti in drema… Zelo je nezaupljiv do novih ljudi in je lahko celo agresiven. (Mimoidoči pohodniki in kolesariji so ga tepli, ko je lajal na njih!), vendar po tem, ko ga seznanimo z novimi ljudmi, jih vidi kot del naše kmetijske družine in veselo prosi za božanje.

***********************************************

Roki-dog came to us back in 2010, aged just 3 months. He had come from a place where his mum was tied up all the time, and her pups (including him) were kept in a cage near to her, although  at the time when we came to get him he was brought to us from the cellar of the house! This is obviously an extremely stressful way to grow up! He is a German/Slovene Shepherd cross-breed, so he is quite big, but really he is a big softy who loves being cuddled. His thick, fluffy coat is perfect for the snowy weather and it’s so great to watch him bounding around and playing in the white powder! Although of course sometimes he just wants to curl up to snooze…
He is wary of new people and can be aggressive ( he has been beaten by by passers for barking at them!), but after we acquaint him them, he sees them as a part of our farm family and happily asks for some cuddles.


Sponsor Roki

Deli z drugimi

Share on facebook
Share on email
sl_SI
en_GB sl_SI