Tomi

Tomi je shetlandski poni, ca 5 let star. Bil je rešen pred zakolom in pri nas nastanjen s obljubo, da je zdrav, miren, prijazen, navajen na ljudi in živali, da bodo finančno zanj skrbeli in ga obiskali.
Žal kot pogosto ni bilo res. Imel je hudo naduho in kašljal tako hudo, da je kdaj sapo lovil, brcal in grizel je vse in vsakega, ki je prišel bliz, čeprav mu samo dat hrano ali vodo. Iz oči mu je vejal strah in groza pred vsem.
Ljudi, ki so ga rešili se nikoli več niso oglasili.
Po dobrih 9 mesecih življena pri nas se je tudi njemu zgodilo pravljično preobrazbo.
Ni več sledu o naduhi, agresivnosti in grozi. Lepo se je vključil v čredo, se umiril, naučil zaupat in se kdaj pusti božat, a še vedno ni popolnoma sproščen. Celo kopita mu lahko uredimo brez drame in uživa v krtačenju in sprehodih. Izgleda, da je zelo igriv, pameten, a svojeglav.

***********************************************************

Tommy is the new guy, he arrived with us in the summer of 2016. He is a rescued miniature pony, coming to Pravljica after living with an owner who did not take good care of him. When he first arrived he was nervous and really scared of humans, trying to bite and kick anyone who came near him. Now, 8 months on, he is really quite a friendly pony, coming up to nuzzle at your hands and seeing if there are any treats to be had!


Sponsor Tomi

Deli z drugimi

Share on facebook
Share on email
sl_SI
en_GB sl_SI